Vata, Pitta, Kapha Abhyanga massage

Een totale lichaamsmassage met warme kruidenolie. Abhyanga is een traditionele Ayurvedische oliemassage waarbij warme kruidenolie in het gehele lichaam wordt gemasseerd. Deze totale lichaamsmassage ontspant het lichaam en de geest en verbetert het uithoudingsvermogen en de weerstand. Afvalstoffen worden versneld afgevoerd en alle lichaamsfuncties worden geactiveerd. Het is een echte verjongingskuur.

Shirodhara
Een continue stroom van medicinale olie op het voorhoofd
Bij deze behandeling wordt vanuit een ayurvedische koperen pot straalsgewijs medicinale olie op het voorhoofd en het derde oog gegoten. De behandeling is rustgevend en zeer effectief bij hoofdpijn- klachten, geestelijke uitputting, vermoeidheid, slapeloosheid en stress. U komt in een meditatieve rusttoestand.

Marma Chikitsa (drukpunt massage)
Een totale lichaamsmassage van de vitale energiepunten
Bij de marma massage worden de 107 marmapunten gemasseerd. Dit zijn de plaatsen in ons lichaam waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten. Het masseren ervan helpt om geblokkeerde energie vrij te maken. Dit zorgt o.a. voor de stimulering van het lymfesysteem en de bloedsomloop en voor een betere werking van de organen.

ShiroAbhyanga (Hoofd-Nek-Schouderbehandeling)
De behandeling werkt met zachte aanrakingen die het autonome zenuwstelsel eerst tot diepe rust brengen en vervolgens activeren om spontaan genezingsprocessen op gang te brengen. De hoofdmassage verminderd hoofdpijnklachten, vermoeidheid, slapeloosheid en stress. De nek-en schoudermassage is effectief bij vastzittende schouders, nek die blokkeert, druk op het hoofd met als eerste tekenen opkomende hoofdpijn. Deze massage versnelt de bloedstroom in de aderen en zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen, wat leidt tot een energetische harmonie.

Swedana
Zweten in een stoomcabine, i.c.m. een massagebehandeling
Alle massages met olie worden meestal gevolgd door een swedana. Dit is een zweetbehandeling in een klassieke ayurvedische zweetcabine waarbij het hoofd koel blijft. De zweettherapie heeft een diep reinigende werking en zorgt voor afvoer van gifstoffen. Het versterkt de stofwisseling, normaliseert het lichaamsgewicht en zorgt voor afname van vermoeidheid, verzuring en stress. Het verbetert de doorbloeding en het uithoudingsvermogen, bestrijdt cellulitis en verhoogt de weerstand.

Udvarthana
Een body-scrub massage met medicinale kruiden
Fijn gemalen Ayurvedische kruiden worden vermengd met kostbare ayurvedische oliën en voorzichtig gemasseerd in de huid met speciale massage technieken. Dit wordt hoofdzakelijk gebruikt als onderdeel van een veilige gewichtsafname programma. Het resulteert ook in: het stimuleren van de haarzakjes en weefsels met het oog op verdeling van de diepgewortelde vetweefsel; ontgifting en voeding van de weefsels; de activering van de huid en ter verbetering van de lymfe stromen. De udvarthana massage reinigt en verfijnt de huid structuur en geeft de huid een zachte, zijdeachtige textuur en een glanzende gloed.

Pinda Swedana (kruidenstempel massage)
Massage met behulp van katoenen kruidenbuiltjes met geneeskrachtige kruiden die in warme olie worden gedompeld. Met deze olie wordt vervolgens het lichaam gemasseerd waarbij verschillende technieken worden gebruikt. De massage bevordert de afvoer van afvalstoffen en werkt reinigend op de organen. Het geeft verlichting bij reuma, jicht, spierpijn e.d. en zorgt tevens voor een intense ontspanning.

Basti – Colon Hydro Therapie (CHT)
Reinigende en voedende klysma behandeling
De Colon Hydro Therapie (CHT) reinigt de dikke darm en verwijdert bacteriën en gifstoffen. Ook gassen, slijm, parasieten, wormen, schimmels (Candida Albicans), zuren en afvalstoffen van cellen worden met deze therapie verwijderd. Volgens Ayurveda is darmreiniging 50% van de genezing.

Kati Basti (lumbo-sacrale regio)
Oliebehandeling voor onderrug/lage rug klachten
Kati Basti is een gespecialiseerde techniek waar warme medicinale olie op de lage rug wordt gegoten. Deze behandeling is ter verbetering van de symptomen zoals lage rugpijn, pijn dijen en benen, moeite met lopen, gevoelloosheid in benen en voetzolen.

Nasya (neus- en voorhoofdsholtebehandeling)
Nasya is een behandeling om voorhoofd en bijholten te reinigen.
Het is tevens effectief bij hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen, verkoudheden en allergieën.

Netra Basti (oogbad met licht verwarmde ghee)
Een oogbehandeling met medicinale ghee die ontspanning biedt aan de ogen waardoor de oogspiertjes zich kunnen ontspannen en u helder gaat zien. Na de oogbehandeling volgt een ontspannen hoofd- en nekmassage met kruidenoliën.

© 2017 Art of Ayurveda

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo, kan ik je helpen?