PRINCIPE 5: DE PSYCHE

“Wat we in het verleden niet verwerkt hebben, keert keer op keer terug, elke keer met een iets ander gezicht, maar in wezen altijd hetzelfde, net zolang totdat we de oude kennis onder ogen gezien en ontward hebben”.

SATPREM
Door inzicht, kennis en bewustwording heeft ieder mens het vermogen en de vrijheid om zichzelf te genezen, de vitaliteit en levensvreugde in stand te houden.

Hoe goed en gezond u ook genezen wordt in het fysieke lichaam, uiteindelijk is dat toch een tijdelijk verschijnsel. De oorzaak van de kwaal ligt in het geestelijk lichaam. Daar moet het veranderd worden. Ik probeer de client bewust te maken dat het gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfliefde essentieel is voor genezing. Ik benadruk dat cliënten zelf verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun eigen leven en gezondheid. De oorzaak behandelen is het gevolg behandelen, is voorkomen dat het gevolg tot bloei komt.

Ziekte als Signaal
Ziekte is niet iets dat ‘zomaar’ over de mens wordt uitgestrooid, waarbij de ene door geluk en de andere door ongeluk getroffen wordt. Ziekte is een symptoom, een signaal om u bewust te laten worden en te laten inzien dat u iets doet dat niet helemaal in u kan doorstromen. Omdat de mens niet gelooft in zichzelf, in zijn immuniteit, in zijn natuurlijke krachten…wordt hij juist vatbaarder voor een ziekte.

Werkwijze:
Gesprekstechnieken met als doel de vicieuze cirkel te doorbreken, de zintuigen aan te scherpen, te ontdekken wat men moet leren uit gebeurtenissen, herhaalde patronen op een gezonde manier te doorbreken en los te laten.

Ademtherapie om uw adem bewust te regelen, de cellen en spieren te ontspannen en uw energetische blokkades te transformeren. Voor werkelijk contact is het belangrijk dat er een bepaalde losheid is, flexibiliteit en overgave, zodat de energie samen kan stromen.

Meditatie om geestelijk krachtig te worden en te blijven en tot geestelijke rust te komen. Meditatie is de weg van het hoofd naar het hart. Van het denken naar het ervaren.

Shirodhara behandeling heeft een zeer kalmerend effect op de geest en de zintuigen en geeft een sensatie van diepe rust en u komt in een meditatieve toestand. Shirodhara wordt van oudsher ingezet bij psychologische aandoeningen.

Deze manier van werken levert hiermee een effectieve en efficiënte inbreng van zorg voor de cliënt. Ayurveda biedt vele mogelijkheden en het is de keuze van de cliënt om hier iets mee te doen.

© 2017 Art of Ayurveda

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo, kan ik je helpen?