DE INSTELLING BIJ HET DOEN VAN YOGA

Yoga en meditatie lessen in groep, privélessen en yogatherapie

Wat uw reden ook is om met yoga te beginnen, het zal uw verwachtingen overtreffen! Om te begrijpen wat yoga nu precies inhoudt, zult u het zelf moeten ervaren. Als u regelmatig yoga beoefent, zult u vroeg of laat een subtiele verandering gewaar worden in de wijze waarop u in het leven staat.

Op een fysiek niveau helpt yoga om het lichaam te leren kennen en te begrijpen. De ‘Asanas’ (yoga-houdingen) ontwikkelen niet alleen het lichaam, zij verbreden ook de mentale en spirituele capaciteit. Spierontwikkeling betekent niet altijd vanzelfsprekend een gezond lichaam, zoals vaak wordt aangenomen. Gezondheid is een staat van zijn, waarbij alle organen optimaal functioneren door aansturing van het intellect.

Yoga-houdingen richten zich allereerst op de gezondheid van de ruggengraat, met name de kracht en de flexibiliteit ervan. Door er voor te zorgen dat de wervelkolom flexibel en sterk is met behulp van deze ‘Asanas’ wordt de circulatie in het hele lichaam bevorderd, wat weer de opname/ toevoer van zuurstof en voedingstoffen in het lichaam ten goede komt. De invloed van de ‘Asanas’ reikt tot in de diepere lagen in het lichaam. Zowel op het niveau van de hormonen, als op dat van de organen en de spieren. Uithoudingsvermogen en souplesse zullen als een nieuwe beweging uw leven verrijken. Yoga is energie vinden in rust en ontspanning. Het geeft u zelfvertrouwen door zelfbeheersing. Dankzij meditatie wordt het denken tot rust gebracht.

HOE ZIET EEN LES ERUIT

  • De yoga houdingen worden in alle rust uitgevoerd. U observeert wat er in het lichaam gebeurt tijdens en na het beoefenen van de yoga houdingen (asana) en ademhalingstechnieken (pranayama).
  • Door bewust de adem te volgen ervaart u ruimte en leert u hoe u onnodige (spier)spanningen kunt loslaten.
  • De essentie is het voelen en ervaren van binnenuit wat leidt tot diepere bewustwording.
  • Een volledige ademhaling herstelt en geneest het lichaam tot in elke cel.
  • De lessen eindigen met meditatie zoals concentratiemeditatie, visualisatie, ontspanningsmeditatie om innerlijke stilte en rust te ervaren.

Door te leren bewust aanwezig te zijn in het lichaam houdt het malende denken op: denken wordt voelen.

© 2017 Art of Ayurveda

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo, kan ik je helpen?