MEDITATIE VOOR INNERLIJKE RUST EN EEN HELDERE GEEST

“Bevrijding kan alleen bereikt worden, als we beseffen dat het individuele zelf en de universele geest één en hetzelfde zijn”

SHANKARA
Meditatie is een al duizenden jaren oude techniek die erop gericht is het zelfbewustzijn te vergroten, innerlijke rust te vinden en beter om te gaan met stress.

Door te mediteren zult u merken dat u zich lichamelijk en geestelijk beter gaat voelen en dat u meer begrip gaat krijgen voor anderen en de wereld om u heen. Sommige mensen hebben het idee dat meditatie alleen toegankelijk is voor yogi’s, monniken of zeer geoefende boeddhistische meesters. Maar meditatie hoeft niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. Het hoofdkenmerk van mediteren is namelijk het gericht zijn op het hier en nu.

De positieve effecten van meditatie
Meditatie zorgt ervoor dat er meer innerlijke rust in uzelf komt. Omdat u zich niet meer laat afleiden door allerlei drukke gedachten, ontstaat er ruimte voor nieuwe mogelijkheden en inzichten in uw leven. Uw denken wordt kalmer, u bent minder gejaagd, u laat spanningen makkelijker los. Door meditatie kunt u problemen beter aan, u leert bewuster te kijken naar waarom bepaalde dingen zich steeds voordoen en u leert ze beter te accepteren zoals ze zijn.

Meditatie helpt tegen vermoeidheid – die vaak ontstaat door teveel willen doen en teveel denken- en maakt de geest weer helder en uitgerust. Het zal tevens helpen tegen slapeloosheid, migraine, angstgevoelens, te hoge bloeddruk en andere stressgerelateerde lichamelijke aandoeningen. Als u regelmatig mediteert, krijg u meer geestelijke en lichamelijke energie. U voelt zich beter en daardoor worden relaties met anderen harmonieuzer.

© 2017 Art of Ayurveda

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo, kan ik je helpen?