PRINCIPE 2: PRIKKELOVERDRACHT

Het is als holistisch therapeut noodzakelijk om te weten welke spieren, zenuwbanen en weefsels zijn aangedaan of geblokkeerd zijn. Per cliënt bekijk ik wat de oorzaak is van de klacht en op welke manier ik dit het meest effectief kan aanpakken.

Enkele voorbeelden van behandelingen zijn:

Marmatherapie is een zeer milde behandeling met een diepgaand effect. Marmapunten zijn punten over het hele lichaam waar Prana (levenskracht) aan de oppervlakte komt. Tijdens een Marmabehandeling ligt de cliënt in een ontspannen houding, terwijl de punten voorzichtig worden aangeraakt. Hierdoor worden blokkades verholpen en genezingsprocessen in het lichaam gestimuleerd, waardoor de behandeling uitermate geschikt is voor personen met ernstige aandoeningen.

Shirodhara is een ayurvedische behandeling van het hoofd, waarbij een straal warme olie op het voorhoofd wordt gegoten. De behandeling heeft een zeer kalmerend effect op de geest en de zintuigen en geeft een sensatie van diepe rust en een verstilde geest. Shirodhara wordt van oudsher ingezet bij psychologische aandoeningen.

Abhyanga is een zachte energetische massage met warme geneeskrachtige olien op de huid. De ayurvedische massage combineert massage technieken met het stimuleren van de marma punten (vitale drukpunten). Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem (aura en chakra’s). De massage brengt meer vitale energie; helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten te verwijderen en helpt bij het losmaken van emotionele blokkades.

Emotional Freedom Techniques (EFT) is een methode die gebaseerd is op het wegnemen van verstoringen in het energiesysteem van het lichaam waardoor je energiesysteem weer in balans wordt gebracht. Wanneer dit heeft plaatsgevonden, dan is de emotionele lading van de gebeurtenis of situatie als het ware opgelost. De herinnering is nog aanwezig; maar de (emotionele) lading is verdwenen.

© 2017 Art of Ayurveda

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo, kan ik je helpen?