Pramila Dhanai-Harnam AP®

Mijn naam is Pramila Dhanai-Harnam. Sinds 2004 heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Ayurveda, Yoga en andere complementaire natuurgeneeswijzen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een eigen praktijk sinds januari 2011. Ik heb de studie Ayurvedisch Practitioner® genoten bij EISRA in Den Haag, de 4-jarige HBO opleiding met Medische Basis Kennis (2004-2008) gevolgd door een stageperiode van 4 weken bij Prakash Deep Instituut in Raiwala-India. Vervolgens heb ik de Yoga docentenopleiding in 2010 gevolgd bij Integrale Yoga Nederland in Rotterdam. In 2017 ben ik naar Rudraprayag, Himalayas, India gegaan voor The International Sivananda Yoga Teachers Training waar mijn bewustzijn is verruimd. In januari 2019 heb ik een studiereis/nascholing gedaan met als specialisatie Hoofd- en Oogaandoeningen in Kerala, Zuid-India en Marma Therapy training. Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd, o.a. Magnetiseren, EFT, Chakrahealing, Art of Breathing, Dorn en Breuss therapie, Retraite week Dinacharya (daily routine in Ayurveda) en Healing & Mindful Relating.

Gedurende de opleiding ben ik beter gaan luisteren naar mijzelf en naar mijn gevoelens, zonder mezelf te verliezen. Ik ben bewust geworden van mijn intuïtieve talenten en heb deze ontwikkeld om in mijn kracht te komen. Deze inzichten gaven mij inspiratie en brachten mij dichter naar mijzelf en mijn omgeving.

Om mijn kennis op peil te houden ben ik als lid van de beroepsvereniging ANVAG verplicht om regelmatig bij te scholen. Ik volg regelmatig cursussen, studiereizen, lezingen, workshops en praktische trainingen in Nederland en India op het gebied van Ayurveda en Yoga, en andere additieve/complementaire (natuur)geneeswijzen/alternatieve geneeswijzen.

Na geruime tijd ervaringen en behandelingen blijft het nog steeds ontzettend inspirerend om met cliënten aan hun gezondheid te werken. Het is prachtig om te zien hoe een therapeutische massage, interne reiniging, gespreks- en yogatherapie of een compleet uitgewerkt gezondheidsplan cliënten in balans brengt en/of houdt.

Per cliënt bekijk ik welke werkvormen het beste bij de hoofdklacht/hulpvraag aansluit. De Pols- en tongdiagnose wordt in de Ayurveda al eeuwen toegepast en is een betrouwbare methode om een goede indicatie te krijgen van de disbalans in het lichaam en geest. De werkvormen die ik hanteer zijn voeding, zuivere voedingssupplementen met de juiste dosering vitamines en mineralen, Ayurvedische massages, Pancha Karma (vijf reinigingsmethoden), magnetiseren, chakrahealing, EFT (Emotional Freedom Techniques), Dorn en Breuss therapie, yoga- en ademtherapie en meditatie. De diagnose stel ik aan de hand van deze methodes.

Ayurveda is een krachtige methode om aan de oorzaak te werken. Samen met de andere werkvormen die ik kan aanbieden werken ze zeer diepgaand. Combinaties ervan kunnen tot mooie resultaten leiden.

Tijdens mijn Ayurveda opleiding heb ik meegewerkt aan een special aflevering van OHM over ayurveda en voeding. Door de link hieronder te klikken kunt u de televisieuitzending bekijken: Ayurveda & koken

Op 13 april 2013 heb ik een bijdrage geleverd aan de aflevering over Yoga en Pijnbestrijding. Door de link te volgen kunt u bekijken wat yoga voor u kan betekenen: Yoga en pijnbestrijding

In juli 2019 vertel ik over Ayurveda en Yoga in een aflevering van De SarnamiTV show, te vinden op YouTube.

 

© 2017 Art of Ayurveda

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo, kan ik je helpen?