PRINCIPE 1: ENERGIE IS LEVENSKRACHT

Prana is levensenergie die voor de ademhaling, oxydatie en bloedsomloop zorgt. Energie is de verbinding tussen lichaam, verstand, zintuigen en bewustzijn. Spanningen worden veroorzaakt doordat onze energie niet kan doorstromen. Als onze energie niet kan doorstromen ontstaan blokkades. Deze blokkades kunnen ziekte en klachten veroorzaken.

Energie is bewegelijk en veranderlijk. Alle lichamelijke en geestelijke processen, alle fysische en psychische krachten, vanaf de ademhaling, de bloedsomloop en het zenuwstelsel tot aan het bewustzijn en alle hogere geestelijke functies, zij hebben allemaal te maken met energie. Als je Agni (lichaamsvuur) goed functioneert heb je een gezonde immuunsysteem. De gezondheid, de immuniteit, de energie, het metabolisme, de teint, de kracht, het enthousiasme, vitale ademhaling zijn allemaal afhankelijk van Agni.

In mijn praktijk werk ik met energetische werkvormen en manuele behandelingen (zoals chakra-, meridiaan/marma- en aura-massages, magnetiseren en ademtherapie) om energetische blokkades op te heffen, zodat de energie weer zijn natuurlijke doorstroming heeft door het lichaam. Door Agni te verhogen kan het lichaam zich herstellen.

© 2017 Art of Ayurveda

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo, kan ik je helpen?