YOGA – VOOR BALANS IN LICHAAM EN GEEST

“Integreer Yoga in uw persoonlijke leven en ontdek uw ware zelf door van binnenuit uzelf te leren kennen en te ervaren”

Het woord Yoga betekent ‘eenheid’: de integratie van fysieke, mentale en spirituele energieën die de gezondheid en het welzijn verbeteren. De fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatie-oefeningen van yoga worden beoefend om uiteindelijk de geest en het bewustzijn te verstillen en een staat van perfect spiritueel inzicht te bereiken, om zodoende in contact te komen met ons ware Zelf. Yoga is altijd een integraal onderdeel geweest van de Ayurvedische benadering.
Yoga en Ayurveda
Yoga en Ayurveda zijn al lang complementaire praktijken, die elkaar aanvullen als de twee kanten van een medaille. Ayurveda zuivert lichaam en geest en Yoga richt subtiele energie in de juiste kanalen voor spirituele vooruitgang. Beide praktijken verdiepen elkaars werking en zijn effectiever wanneer ze samen gebruikt worden. Dit manifesteert zich op een dieper niveau wanneer Ayurveda in samenhang met Yoga wordt aangeboden. Yoga en Ayurveda behoren tot de oudst bekende gezondheidssystemen in de wereld.
Ayurvedische Yogatherapie
Ayurvedische Yogatherapie ontwikkelt zich geleidelijk vanuit deze eenheid: het is een unieke benadering van yoga die systematisch is afgestemd op ieders individuele constitutie en conditie. De Ayurvedische Yogatherapie kan een waardevol en krachtig middel zijn om uw eigen bewustzijn te verhogen en in harmonie met de natuur te leven.

© 2017 Art of Ayurveda

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo, kan ik je helpen?