PANCHA KARMA REINIGINGSKUUR

De eeuwenoude Pancha Karma reinigingskuren uit India zijn om lichamelijk en geestelijk te reinigen, te verjongen, om te genezen, te ontspannen en kunnen dienen als ziektepreventie.

Pancha betekent vijf en Karma actie of proces. De vijf basisprocessen zijn: therapeutisch braken (vamana), purgeren of laxeertherapie (virechana), klysma (basti), nasale therapie (nasya) en bloedzuivering (rakta moksha). Voor talloze kwalen en klachten, zoals te veel slijm in de borst, gal in de darmen, gasvorming in de dikke darm, constipatie, huidklachten, is fysieke eliminatie van belang. De behandelingen herstellen het natuurlijk evenwicht. Vitaliteit en de kracht van het zelfgenezend vermogen brengt u weer in balans.
Spanningen die in het lichaam waren opgehoopt worden met de afvalstoffen afgevoerd. Bij deze diepgaande reinigingskuur worden onvolledig verteerde stoffen die als slakken in de lichaamsweefsels liggen opgehoopt op een systematische manier uit het lichaam verwijderd.

Deze kuur is een weldadige manier om meer vitaal, gezond, en gelukkig te worden!
De behandeling wordt persoonlijk op u afgestemd. Tijdens de kuur bent u het middelpunt! Ik stel voorafgaand aan de behandelingen een persoonlijk behandelplan op. Een behandeling is immers alleen effectief wanneer deze is afgestemd op uw persoonlijke constitutie.

Het is aan te raden een Panchakarma kuur 1 á 2 keer per jaar te doen, het liefst in het voorjaar en najaar.

© 2017 Art of Ayurveda

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
Hallo, kan ik je helpen?